Slider 01 Slider 02 Slider 03 Slider 04 Slider 05

Sisteme Inteligente pentru Agricultura-HARTA AGRICOLA

05.03.2015


Harta AGRICOLASisteme inteligente pentru Agricultura

05.03.2015Rapoarte-Harta AGRICOLA

05.03.2015Iesenii au testat primul simulator 3D pentru scoli de soferi produs integral autohton

25.06.2013


Primul simulator 3D conceput special pentru scolile de soferi, produs de o firma romaneasca, a fost prezentat marti la o conferinta a transportatorilor.

Aparatul reproduce extrem de fidel interiorul unei masini si aspirantul la un permis de conducere si simte inclusiv denivelarile soselei. Produsul ultraperformant este destinat orelor de conducere, inainte ca elevul sa se urce intr-o masina adevarata si sa se confrunte cu traficul real.


Sursa: iasitvlife.ro

„Impactul inovaţiilor auto în dezvoltarea transporturilor”, eveniment care va avea loc la Iaşi

23.06.2013


La castel

Asociatia Româna pentru Transporturi Rutiere Internationale (ARTRI) organizeaza un eveniment special, intitulat „Impactul inovatiilor auto în dezvoltarea transporturilor”, care va avea loc la Iasi, pe 25 iunie, între orele 10.00 si 14.00, în Sala Regala a hotelului „La Castel”.

Evenimentul urmareste în principal stimularea parteneriatelor necesare dezvoltarii durabile a industriei transporturilor. De aceste parteneriate au nevoie la ora actuala atât transportatorii de marfuri si persoane, cât si inventatorii, producatorii si dealerii auto.

Întrunirea specialistilor de la Iasi face parte din seria dezbaterilor esentiale organizate pe parcursul anului 2013 de ARTRI si revista „Miscarea”.

Dezbaterile despre inovatiile în transporturi devin din ce în ce mai frecvente în multe tari europene care se confrunta cu criza economica. Ansamblul stiinta-cercetare-inovare reprezinta o cale sigura, cu costuri acceptabile, spre progres. Tot mai multe state încearca sa identifice surse de finantare pentru sustinerea tehnologiilor avansate, care permit generarea de emisii reduse de carbon, produc autovehicule electrice, hibrid, carburanti alternativi, aerodinamici etc.

 În conditiile în care finantarea însasi a transporturilor ramâne o sarcina dificila (dar necesara pe termen lung) ARTRI sustine cercetarea în transporturi prin colaborarea cu inventatori români de exceptie.

Corneliu Birtok-Baneasa, detinatorul a 13 medalii internationale de aur pentru inventia sa – filtrul de aer supraaspirant – va fi unul dintre invitatii speciali ai evenimentului organizat la Iasi. Comunicari de exceptie vor sustine prof. Boris Plahteanu, Directorul Institutului National de Inventica din Iasi, prof. Paul Bârsanescu, Facultatea de Mecanica din cadrul Universitatii „Gheorghe Asachi” din Iasi, Lizeta Volcinschi, Director la Ministerul Transporturilor, Petru Dram, director Eden Consulting & Engineering din Piatra Neamt, Calin Sabau, Director general FATII din Bucuresti, Radu Blanovschi, manager Ferabit Trans si altii.

Sursa: iasinews.ro

Reportaj ProTV Technologie Eden-Tech

24.05.2013

Sursa: stirileprotv.ro

Comunicat de presa

06.07.2011